Zacznij mrozić cytryny i kontynuuj to już przez całe życie.

Mrożona cytryna to jeden z najlepszych praktycznych sposobów ułatwiających życie.

Spośród wszystkich pokarmów cytryny królują w kategorii wartości odżywczych i potencjalnych korzyści ze spożywania. Wzmacniają zdrowie całościowo zapobiegając wielu chorobom.

Substancje zawarte w cytrynach przyczyniają się do zahamowania namnażania się komórek rakowych, zwłaszcza raka sutka. Przeprowadzono wiele badań, które potwierdziły silny, pozytywny wpływ na cały organizm. Zaleca się spożywać je regularnie.

Jednakże mało kto wie, że to skórka jest tą częścią cytryny, która zawiera najwięcej witamin i innych wartości odżywczych. Pomijając antyrakowy potencjał, skórka z cytryny ma działanie detoksykujące na ciało i chroni je przed bakteriami, grzybami, pasożytami oraz robakami.

Istnieje kapitalny sposób, jak mrożona cytryna może uświetnić Twoje codzienne rozkosze.

Powinno się dokładnie umyć cytryny (dla lepszego oczyszczenia z chemikaliów można moczyć w sodzie lub na przemian sodzie i kwasku). Następnie schować do zamrażarki. Dla przyspieszenia procesu można je od razu pokroić na kawałki.

Zamrożone cytryny można rozetrzeć i dodawać do ulubionych deserów, napojów, smoothie lub sałatek. W ten sposób poprawisz smak potraw i dodasz mnóstwo dobrych wartości odżywczych. 🙂

Życzę dużo zdrówka i pysznego, wartościowego jedzonka 🙂

Poczytaj też inne ciekawe wpisy o Zdrowym stylu życiaNaturalnych Przepisach na Zdrowie 🙂

źródło: warsztatdobregoslowa.pl


loading...
Udostępnij

Wyraź swoje zdanie